czwartek, 14 lutego 2013

Babeczki z kremem waniliowym i truskawkami




Do przygotowania babeczek potrzebujemy:


  • 1 op. serka mascarpone
  • śmietanka 36%
  • ekstrakt waniliowy
  • 2 łyżki cukru pudru
  • czekolada mleczna
  • truskawki
  • spody do kruchych babeczek


Przygotowanie:

  • Śmietankę 36% ubijamy mikserem, aż uzyska konsystencję puszystego kremu.
  • Stopniowo do śmietanki dodajemy serek mascarpone i mieszamy. Następnie dodajemy ekstrakt waniliowy (kilka kropel) oraz cukier puder. Wszystko dokładnie mieszamy.
  • Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
  • Dno babeczki smarujemy roztopioną czekoladą, następnie nakładamy krem i dekorujemy pokrojonymi w ósemki truskawkami.


Smacznego!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz