wtorek, 26 lutego 2013

Kremowa zupa pieczarkowa z serem pleśniowym i makaronem




Do przygotowania zupy potrzebujemy:


  • bulion drobiowy
  • pieczarki
  • cebulę
  • ser z zieloną pleśnią 
  • makaron ( ja użyłam małych muszelek)
  • śmietana 30%
  • sól i pieprz
  • natka pietruszki 
  • masło

Przygotowanie:

  • Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy na nim pokrojoną w kostkę cebulkę.
  • Do cebuli dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i całość podsmażamy.
  • W garnku zagotowujemy bulion.
  • Do bulionu dodajemy pieczarki i cebulę, całość gotujemy około 15 minut. Po tym wrzucamy do gotującej się zupy makaron. Gotujemy około 8 minut.
  • Do osobnego rondelka wlewamy śmietankę 30%  i pokruszony ser pleśniowy. Gotujemy, aż ser się rozpuści a sos będzie gęsty.
  • Sos pleśniowy wlewamy do zupy i gotujemy jeszcze około 5 minut , aż zupa stanie się kremowa.
  • Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz