czwartek, 10 stycznia 2013

Kruche babeczki z masą kajmakową i malinami


Do przygotowanie babeczek potrzebujemy:


  • Kruche spody do babeczek - obecnie można kupić je w Biedronce
  • Masę kajmakową
  • 90 gram masła
  • dobrej jakości dżem malinowy
  • ażurki czekoladowe do dekoracji

Przygotowanie:

  • W misce umieszczamy masło i miksujemy je do uzyskanie puszystego kremu. Następnie stopniowo dodajemy masę kajmakową i w dalszym ciągu miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
  • Spody babeczek wypełniamy dżemem malinowym oraz wyciśniętą przez rękaw cukierniczy ( bądź woreczek z wyciętym otworem) masę kajmakową. 
  • Odstawiamy babeczki na około godzinę do lodówki aby masa stężała.
  • Przed podaniem dekorujemy czekoladowym ażurkiem.

Moja rada:

  • Świetnie pasują tutaj również zamiast dżemu powidła śliwkowe.
  • Babeczki można posypać posiekanymi orzechami - świetnie zrównoważą słodycz kremu.
Smacznego!!!


1 komentarz: