Do przygotowanie babeczek potrzebujemy:
- Kruche spody do babeczek - obecnie można kupić je w Biedronce
- Masę kajmakową
- 90 gram masła
- dobrej jakości dżem malinowy
- ażurki czekoladowe do dekoracji
Przygotowanie:
- W misce umieszczamy masło i miksujemy je do uzyskanie puszystego kremu. Następnie stopniowo dodajemy masę kajmakową i w dalszym ciągu miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
- Spody babeczek wypełniamy dżemem malinowym oraz wyciśniętą przez rękaw cukierniczy ( bądź woreczek z wyciętym otworem) masę kajmakową.
- Odstawiamy babeczki na około godzinę do lodówki aby masa stężała.
- Przed podaniem dekorujemy czekoladowym ażurkiem.
Moja rada:
- Świetnie pasują tutaj również zamiast dżemu powidła śliwkowe.
- Babeczki można posypać posiekanymi orzechami - świetnie zrównoważą słodycz kremu.
Smacznego!!!
Super napisane. Musze tu zaglądać częściej.
OdpowiedzUsuń