O jedzeniu świeżo, łatwo i szybko...

poniedziałek, 10 grudnia 2012

Grzanki z wędzonym łososiem i serkiem mascarpone





Do przygotowania grzanek potrzebujemy:

  • bagietkę
  • serek mascarpone
  • plastry wędzonego łososia
  • posiekany, świeży koperek
  • sok z cytryny
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie:
  • Bagietkę kroimy w centymetrowe plastry
  • Każdą kromeczkę smarujemy dość grubo serkiem mascarpone.
  • Na serku układamy po plasterku łososia, następnie skrapiamy go sokiem z cytryny.
  • Grzanki wkładamy na około 10 min do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
  • Po wyjęciu z piekarnika grzanki posypujemy świeżo zmielonym pieprzem oraz drobno posiekanym koperkiem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz