O jedzeniu świeżo, łatwo i szybko...

wtorek, 12 lutego 2013

Tagliatelle z krewetkami i chorizo w sosie pomidorowym




Do przygotowania makaronu potrzebujemy:


  • makaron tagliatelle
  • krewetki black tiger
  • kiełbasa chorizo
  • passata pomidorowa
  • papryka czerwona
  • czosnek
  • wino wytrawne
  • płatki suszonego chilli
  • cukier
  • sól i pieprz
  • natka pietruszki

Przygotowanie:

  • Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
  • Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojone w kostkę chorizo. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę.
  • Do papryki i kiełbaski chorizo dodajemy krewetki, suszone chilli i wlewamy 3/4 szklanki białego wytrawnego wina.
  • Całość dusimy około 10 minut. Następnie dodajemy pastę pomidorową oraz dodajemy cukier, sól i pieprz. Wszystko dusimy razem przez następne 10 minut na małym ogniu.
  • Na talerz wykładamy makaron, polewamy go sosem i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz