O jedzeniu świeżo, łatwo i szybko...

wtorek, 11 grudnia 2012

Moja wersja sałatki CAPRESE





Do przygotowania przystawki potrzebujemy:

  • świeży pomidor
  • mozzarella
  • liście sałaty wymieszane z listkami bazylii
  • szynka prosciutto
  • ocet balsamiczny
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
  • Każdego pomidora owijamy w plasterek szynki prosciutto i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
  • Mozzarelle kroimy w plasterki.
  • Na talerzu układamy mieszankę sałaty i bazylii. Na to układamy plastry mozzarelli i skrapiamy octem balsamicznym i oliwą z oliwek. Całość solimy i pieprzymy do smaku według uznania.
  • Upieczonego pomidora układamy na talerzu obok sałaty i mozzarelli.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz