Do przygotowania kremu potrzebujemy:
- 1 litr soku pomidorowego
- opakowanie pasty z przetartych pomidorów w kartoniku
- 3 ząbki czosnku
- świeża bazylia
- bagietka
- szynka Parmeńska
- kwaśna śmietana (opcjonalnie)
- sól, pieprz i cukier
- zioła prowansalskie
Przygotowanie:
- Do garnka wlewamy sok pomidorowy, pastę z przetartych pomidorów, posiekany czosnek i liście bazylii.
- Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Bagietkę kroimy w kromki - każdą z kromek owijamy plasterkiem szynki Parmeńskiej i pieczemy w piekarniku około 5 minut.
- Kiedy zupa się zagotuje całość miksujemy na puszysty krem. Doprawiamy ziołami prowansalskimi, cukrem, solą i pieprzem.
- Mozzarelle kroimy w paski i układamy na dnie talerza.
- Na mozzarellę wlewamy gorący krem ( dzięki temu podczas jedzenia ser będzie cudownie się ciągnął)
- Krem podajemy w asyście pysznych grzanek i kwaśnej śmietany.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz