Do przygotowania makaronu potrzebujemy:
- Pokrojonego w kostkę kurczaka
- Pokrojoną w plastry cukinię
- Młody, świeży szpinak
- 2 ząbki czosnku
- Makaron Tagliatelle
- Szklankę dobrej jakości tartego parmezanu
- 1 śmietana 30%
- oliwę z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
- Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy na posiekany czosnek. Po chwili gdy czosnek się lekko zarumieni ( nie zbrązowieje) dodajemy kurczaka i wszystko oprószamy solą i pieprzem.
- Do kurczaka dodajemy cukinię, umyty szpinak i po 2 minutach wlewamy śmietankę i wrzucamy parmezan ( możemy troszkę zostawić do dekoracji) i dusimy aż sos troszkę zgęstnieje.
- Gdy sos jest już prawie gotowy dodajemy ewentualnie trochę świeżo zmielonego pieprzu.
- Makaron łączymy z sosem na patelni i możemy podawać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz