Do przygotowania makaronu potrzebujemy:
- makaron tagliatelle
- krewetki black tiger
- kiełbasa chorizo
- passata pomidorowa
- papryka czerwona
- czosnek
- wino wytrawne
- płatki suszonego chilli
- cukier
- sól i pieprz
- natka pietruszki
Przygotowanie:
- Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
- Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojone w kostkę chorizo. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę.
- Do papryki i kiełbaski chorizo dodajemy krewetki, suszone chilli i wlewamy 3/4 szklanki białego wytrawnego wina.
- Całość dusimy około 10 minut. Następnie dodajemy pastę pomidorową oraz dodajemy cukier, sól i pieprz. Wszystko dusimy razem przez następne 10 minut na małym ogniu.
- Na talerz wykładamy makaron, polewamy go sosem i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz