Do przygotowania zupy potrzebujemy:
- Bulion drobiowy
- Pierś z kurczaka
- mleczko kokosowe
- liście szpinaku
- cukinię
- marchewkę
- papryczkę chilli
- cebulkę dymkę
- tarty imbir (można go zastąpić sproszkowanym imbirem)
- sos sojowy
- sól, pieprz, kolendra ( ja użyłam sproszkowanej kolendry)
Przygotowanie:
- Kurczaka kroimy w paski i gotujemy przez około 10 minut w drobiowym bulionie.
- Po tym czasie dodajemy pokrojone w słupki cukinie i marchewkę. Wszystko razem gotujemy następne 10 minut.
- Do zupy dodajemy liście szpinaki,dymkę, pokrojone w paseczki papryczki chilli oraz wlewamy mleczko kokosowe.
- Zupę doprawiamy solą, pieprzem, imbirem oraz kolendrą i gotujemy jeszcze 5 minut.
Moja rada:
- Zamiast kurczaka można użyć kawałki ryby lub krewetki.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz