Do przygotowania naleśników potrzebujemy:
- Usmażone naleśniki ( każdy ma swój przepis więc przyrządzone wedle upodobań ;))
- Plasterki salami
- Ser cheddar starty na tarce
- Zielone oliwki pokrojone w paski
- Czerwona papryka pokrojona w słupki
- 2 łyżki musztardy Dijon
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- W misce łączymy ze sobą musztardę, majonez i śmietanę do uzyskania jednolitego sosu. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
- Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 stopni.
- Każdy naleśnik smarujemy dość obficie sosem musztardowym. Układamy na nim salami, ser, oliwki i słupki czerwonej papryki. Zwijamy ciasno w rulon i kładziemy na blasze do pieczenia. Na koniec posypujemy odrobiną startego sera.
- Pieczemy w piekarniku około 10 minut lub do całkowitego rozpuszczenia się sera.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz