Do przygotowania zupy potrzebujemy:
- bulion drobiowy
- pieczarki
- cebulę
- ser z zieloną pleśnią
- makaron ( ja użyłam małych muszelek)
- śmietana 30%
- sól i pieprz
- natka pietruszki
- masło
Przygotowanie:
- Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy na nim pokrojoną w kostkę cebulkę.
- Do cebuli dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i całość podsmażamy.
- W garnku zagotowujemy bulion.
- Do bulionu dodajemy pieczarki i cebulę, całość gotujemy około 15 minut. Po tym wrzucamy do gotującej się zupy makaron. Gotujemy około 8 minut.
- Do osobnego rondelka wlewamy śmietankę 30% i pokruszony ser pleśniowy. Gotujemy, aż ser się rozpuści a sos będzie gęsty.
- Sos pleśniowy wlewamy do zupy i gotujemy jeszcze około 5 minut , aż zupa stanie się kremowa.
- Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz