Do przygotowania makaronu potrzebujemy:
- makaron penne
- pierś z kurczaka
- pieczarki
- cebula
- serek mascarpone
- śmietana 18%
- natka pietruszki
- sól i pieprz
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
- Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu
- Na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojone cebulę i pieczarki.
- Kurczaka kroimy w kostkę i oprószamy solą i pieprzem. Dodajemy do pieczarek. Całość dusimy około 10 minut.
- Następnie dodajemy serek mascarpone oraz śmietanę i znowu dusimy 10 minut.
- Doprawiamy solą i pieprzem.
- Na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Moja rada:
- Dla podkreślenia smaku możemy dodać ser pleśniowy z niebieską pleśnią typu Lazur.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz