Do przygotowania kurczaka potrzebujemy :
- pierś z kurczaka
- pesto z suszonych pomidorów
- ser pleśniowy z niebieską pleśnią
- szynka parmeńska
- szpinak w liściach
- czosnek
- sól i pieprz
- chilli w płatkach
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
- Pierś marynujemy w pesto z suszonych pomidorów i odstawiamy na godzinę do lodówki.
- Po tym czasie piersi wyciągamy z marynaty. Na każdej piersi układamy plasterki sera pleśniowego i ciasno zawijamy w plastry szynki parmeńskiej.
- Piersi wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około pół godziny.
- W międzyczasie na rozgrzanej oliwie podsmażamy szpinak z czosnkiem. Kiedy szpinak jest już miękki dorzucamy odrobinę pokruszonego sera pleśniowego i podduszamy aż ser się rozpuści.
- Na talerzu układamy przygotowany szpinak a na nim pierś pokrojoną w szerokie pasy.
Zapraszamy!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz