Do przygotowania roladek potrzebujemy:
- placki tortilla
- serek mascarpone
- szynka drobiowa
- kolorowa papryka
- oliwki zielone bądź czarne - według upodobań
- wykałaczki
- folia spożywcza
Przygotowania:
- Placki tortilla smarujemy serkiem mascarpone.
- Na serek układamy plastry szynki drobiowej.
- Paprykę kroimy w słupki i układamy na brzegu tortilli.
- Placek zwijamy w bardzo zwarty rulonik. Każdy rulonik owijamy mocno ściskając folią spożywczą i wkładamy na około 1 godzinę do lodówki.
- Po godzinie wyciągamy tortille z lodówki i wbijamy w nią wykałaczki w odstępach około 1,5 centymetra. Ruloniki kroimy w plastry między wykałaczkami. Na każdą roladkę nabijamy oliwkę.
Moje rady:
- Zamiast mascarpone można użyć każdy inny serek.
- Zamiast oliwek można użyć pomidorków koktajlowych.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz