Do przygotowania spaghetti potrzebujemy:
- mięso mielone - najlepiej wołowinę
- makaron spaghetti
- cebula
- czosnek
- passata pomidorowa
- bazylia
- tarty parmezan
- sól, pieprz, cukier, suszone zioła
Przygotowanie:
- Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu
- Na rozgrzaną teflonową patelnię (bez dodatku tłuszczu) wrzucamy mięso mielone, pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Całość podgrzewamy - kiedy mięso jest już gotowe dodajemy passatę pomidorową, cukier, suszone zioła, posiekaną bazylię, sól i pieprz. Wszystko mieszamy i dusimy jeszcze przez 5 minut.
- Na talerz wykładamy makaron, polewamy go sosem i posypujemy startym parmezanem.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz