Do przygotowania makaronu potrzebujemy:
- Makaron penne
- pierś z kurczaka
- suszone pomidory
- świeży szpinak
- ser feta
- 3 ząbki czosnku
- oliwa z suszonych pomidorów
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu
- Kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem.
- Na patelni rozgrzewamy oliwę z suszonych pomidorów i wrzucamy pokrojonego kurczaka.
- Kiedy kurczak już nam się podsmaży dorzucamy do niego drobno posiekany czosnek oraz liście świeżego szpinaku. Całość dusimy około 5 minut.
- Kiedy szpinak jest już miękki dodajemy pokrojone w paseczki suszone pomidory wraz z odrobiną oliwy. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
- Sos łączymy z uprzednio ugotowanym makaronem i podsmażamy chwilkę na patelni.
- Na talerz wykładamy gorący makaron i oprószamy go kawałkami sera feta.
Moja rada:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz