O jedzeniu świeżo, łatwo i szybko...

piątek, 11 stycznia 2013

Wytrawne naleśniki z salami, serem cheddar i oliwkami w towarzystwie sosu musztardowego



Do przygotowania naleśników potrzebujemy:


  • Usmażone naleśniki ( każdy ma swój przepis więc przyrządzone wedle upodobań ;))
  • Plasterki salami
  • Ser cheddar starty na tarce
  • Zielone oliwki pokrojone w paski
  • Czerwona papryka pokrojona w słupki
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  • W misce łączymy ze sobą musztardę, majonez i śmietanę do uzyskania jednolitego sosu. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  • Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 stopni.
  • Każdy naleśnik smarujemy dość obficie sosem musztardowym. Układamy na nim salami, ser, oliwki i słupki czerwonej papryki. Zwijamy ciasno w rulon i kładziemy na blasze do pieczenia. Na koniec posypujemy odrobiną startego sera.
  • Pieczemy w piekarniku około 10 minut lub do całkowitego rozpuszczenia się sera.
Smacznego!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz