O jedzeniu świeżo, łatwo i szybko...

poniedziałek, 21 stycznia 2013

Makaron caserecce w sosie gorgonzola z pomidorkami koktajlowymi i rukolą



Do przygotowania makaronu potrzebujemy:


  • Makaron casarecce 
  • szynka serrano
  • rukola
  • pomidorki koktajlowe
  • ser gorgonzola
  • śmietana 30 % 
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  • Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu.
  • Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Wrzucamy pokrojoną w kostkę i przyprawioną solą i pieprzem pierś kurczaka.
  • Podsmażamy na złoty kolor.
  • W osobnym garnuszku podgrzewamy śmietankę z pokruszonym na kawałki serem gorgonzola. Gotujemy aż ser się całkowicie rozpuści i sos stanie się wystarczająco gęsty.
  • Do kurczaka wrzucamy pokrojoną w paseczki szynkę serrano, następnie liście rukoli i pomidorki koktajlowe przekrojone na pół.
  • Na koniec wlewamy na patelnie z kurczakiem i innym składnikami sos gorgonzola i dusimy razem dosłownie 2 minuty. Możemy przyprawić jeszcze czarnym pieprzem i makaron gotowy!
Smacznego!!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz