O jedzeniu świeżo, łatwo i szybko...

wtorek, 22 stycznia 2013

Rozgrzewająca zupa koperkowa z ryżem




Do przygotowania zupy potrzebujemy:


  • Mięso na wywar - ja używam udek drobiowych
  • Włoszczyzna
  • Liść laurowy i ziele angielskie
  • Sól, pieprz
  • Kostka rosołowa
  • Szklanka ryżu
  • Drobno posiekany koperek
  • Śmietana 18%


Przygotowanie:

  • Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy mięso, włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielskie i kostkę rosołową. Wywar gotujemy około 1,5 godziny na małym ogniu.
  • Po upływie tego czasu do wywaru wsypujemy ryż i gotujemy następne 10 minut.
  • Do zupy wrzucamy posiekany koperek i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • Na koniec zabielamy zupę śmietaną i trzemy na tarce ugotowaną w zupie marchewkę.
Smacznego!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz