O jedzeniu świeżo, łatwo i szybko...

środa, 13 lutego 2013

Kurczak w szynce parmeńskiej z pesto na szpinaku




Do przygotowania kurczaka potrzebujemy :


  • pierś z kurczaka
  • pesto z suszonych pomidorów
  • ser pleśniowy z niebieską pleśnią
  • szynka parmeńska
  • szpinak w liściach
  • czosnek
  • sól i pieprz
  • chilli w płatkach
  • oliwa z oliwek


Przygotowanie:

  • Pierś marynujemy w pesto z suszonych pomidorów i odstawiamy na godzinę do lodówki.
  • Po tym czasie piersi wyciągamy z marynaty. Na każdej piersi układamy plasterki sera pleśniowego i ciasno zawijamy w plastry szynki parmeńskiej.
  • Piersi wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około pół godziny.
  • W międzyczasie na rozgrzanej oliwie podsmażamy szpinak z czosnkiem. Kiedy szpinak jest już miękki dorzucamy odrobinę pokruszonego sera pleśniowego i podduszamy aż ser się rozpuści.
  • Na talerzu układamy przygotowany szpinak a na nim pierś pokrojoną w szerokie pasy.

Zapraszamy!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz