O jedzeniu świeżo, łatwo i szybko...

poniedziałek, 18 lutego 2013

Penne z mascarpone i pieczarkami



Do przygotowania makaronu potrzebujemy:


  • makaron penne
  • pierś z kurczaka
  • pieczarki
  • cebula
  • serek mascarpone
  • śmietana 18%
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

  • Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu
  • Na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojone cebulę i pieczarki.
  • Kurczaka kroimy w kostkę i oprószamy solą i pieprzem. Dodajemy do pieczarek. Całość dusimy około 10 minut.
  • Następnie dodajemy serek mascarpone oraz śmietanę i znowu dusimy 10 minut.
  • Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Moja rada:

  • Dla podkreślenia smaku możemy dodać ser pleśniowy z niebieską pleśnią typu Lazur.

Smacznego!!!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz