O jedzeniu świeżo, łatwo i szybko...

czwartek, 7 lutego 2013

Ryż z sosem z czerwonej pasty curry i mleczka kokosowego



Do przygotowania ryż potrzebujemy:


  • ryż 
  • pierś z kurczaka
  • kolorowe papryki
  • papryczka chilli
  • marchewka
  • pieczarki
  • cebula
  • mleczko kokosowe
  • czerwona pasta curry
  • natka pietruszki / kolendra
  • przyprawa curry
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

  • Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
  • Na rozgrzanej oliwie podsmażamy cebulę i pokrojone w plasterki pieczarki. Kurczaka kroimy w kostkę i oprószamy solą z pieprzem i dorzucamy do pieczarek. Kiedy kurczak się podsmaży dodajemy pokrojone w słupki marchewki i papryki. 
  • Wszystko zalewamy mleczkiem kokosowym wymieszanym z czerwoną pastą curry (pasta jest delikatnie ostra więc można ją dodawać małymi łyżeczkami żeby nie przesadzić ;)) 
  • Całość doprawiamy przyprawą curry w proszku i posypujemy posiekaną natką pietruszki/kolendrą.

Smacznego!!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz