O jedzeniu świeżo, łatwo i szybko...

środa, 6 lutego 2013

Roladki z szynką, mascarpone i kolorową papryką

 


Do przygotowania roladek potrzebujemy:

  • placki tortilla
  • serek mascarpone
  • szynka drobiowa
  • kolorowa papryka
  • oliwki zielone bądź czarne - według upodobań
  • wykałaczki
  • folia spożywcza


Przygotowania:

  • Placki tortilla smarujemy serkiem mascarpone.
  • Na serek układamy plastry szynki drobiowej.
  • Paprykę kroimy w słupki i układamy na brzegu tortilli.
  • Placek zwijamy w bardzo zwarty rulonik. Każdy rulonik owijamy mocno ściskając folią spożywczą i wkładamy na około 1 godzinę do lodówki.
  • Po godzinie wyciągamy tortille z lodówki i wbijamy w nią wykałaczki w odstępach około 1,5 centymetra. Ruloniki kroimy w plastry między wykałaczkami. Na każdą roladkę nabijamy oliwkę.

Moje rady:

  • Zamiast mascarpone można użyć każdy inny serek.
  • Zamiast oliwek można użyć pomidorków koktajlowych.

Smacznego!!!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz